- HE SEES YOU -

03 October 2009

Hikmah kembara

"wafirauna zil autad" dan firaun yang mempunyai pasak-pasak (bangunan yang besar), sebagaimana yang tercatat dalam kalam suci ini, itulah pyramid seperti yang dibanggakan masyarakat bukan sahaja di mesir malahan di setiap pelosok dunia sehingga pernah tercatat dalam seven wonders of the world. Kali ini ikhwah mendestinasikan diri mencari hikmah dalam kembara melawat sisa-sisa ketamadunan firaun yang kini lenyap dimakan zaman.

bergambar di atas bongkah yang dibina pada zaman mesir purba, mungkin banyak sejarah dan rahsia yang tercatat di atasnya....... wallahua'lam, agak-agak berapa umur dia?

bergambar bersama coach pasukan nigeria yang tewas dalam piala dunia bawah 20 tahun, bayangkanlah bila kami berhabis-habisan bergambar dengan dia tiba-tiba ada orang tanya, what's your name?......... so, what's your comment?

ha... gambar ni ada ceritanya, kalau nak tahu sila klik di sini

Islam mengajar kita agar bersifat ihsan pada semua makhluk tidak kira ia hidup atau tidak. Insan di atas ini sebenarnya ingin memenuhi ciri-ciri seorang khilafah seperti Umar Al-Khattab, maka lihatlah apa yang dilakukan olehnya....... hehe

Bergambar di hadapan makam Imam Hasan Al-Banna (kalo kat sini panggil pak cik hasan), perjuangan pak cik hasan mengembalikan semula hak syahadah di muka bumi ini sehingga titisan darah yang terakhir tidak terhenti di situ sahaja ataupun dalam erti kata lain....... jasadmu pergi, ruhmu bersemadi dalam jiwa kami!

kenangan jaulah cairo 09'; "BASAH"kan dirimu dengan ukhuwah (hehe....) iringiku dalam rabithoh :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails